tirsdag 5. februar 2013

Alltid elsketHvis Gud hadde et kjøleskap,
ville tegningene dine vært hengt opp der.

Hvis Gud hadde en lommebok,
ville det vært et bilde av deg i den.

Gud sender deg blomster hver vår
og en soloppgang hver morgen

Han lytter, uansett når du vil prate.

Han kan velge å bo hvor som helst i universet,
og Han vil bo i ditt hjerte. 
 
 
 
Gjør ditt beste og sov siden rolig
Gud er våken.
 
 

 
 
Denne vesle røde boka er berre så skjønn. Eg fekk den i gåve før jul og har allerede anbefalt den til mange. Den inneheld små korte fortellinger og dikt som handler om Guds kjærleik til oss mennesker. Ein blir rørt, glad og oppmuntra av å lese desse små stykkene. Forfatteren er Kristina Reftel og boka kan kjøpast f.eks her eller her eller  i ein bok og media butikk. I dette innlegget får du smaksprøver fra boka.

Boka er gitt ut på Verbum forlag og eg har fått lov av dei å trykke desse tekstane frå boka.

Under her gjengir eg ein gripande historie frå boka. Les og bli berørt:   


Den tomme stolen

En dag fikk sognepresten i den lille landsbymenigheten en telefonsamtale fra en av landsbyens innbyggere. "Jo, det gjelder faren min..." sa kvinnen i den andre enden av røret. "Du har ikkje mulighet til å komme og hilse på ham en gang i neste uke? Jeg tror ikke han  har så lenge igjen, og han ville nok sette pris på å få snakke med deg".

Presten takket naturligvis ja til invitasjonen, og lovte å besøke faren hennes førstkommende uke. Da presten senere uanmeldt kikket inn hos den gamle mannen, fikk han se en tom stol ved siden av mannens seng. "Jaså,"sa presten forundret, "visste du at jeg skulle komme?" Den gamle mannen så pinlig berørt ut. "Nei, overhodet ikke...men nå når du er her, er det noe jeg gjerne vil spørre deg om." 

"Selfølgelig. Hva vil du snakke om?" spurte presten mens han slo seg ned. "Jo, saken er den at jeg ikke har vært Guds beste barn. Jeg har ikke gått særlig ofte i kirken, og ikke har jeg lest mye i Bibelen heller. Nesten hele livet har jeg hatt så vanskelig for å be. Jeg har aldri lært hvilke ord man skal bruke eller hva man skal be om . Men for et par år siden var det en god venn av meg som sa at dette med å be ikke er så vanskelig. Alt jeg trengte å gjøre, var å sette fram en tom stol og late som om det var Jesus som satt der. Og så kunne jeg snakke med ham akkurat som med hvem som helst annen. Og det fungerte helt fint. Jeg setter fram denne stolen stadig vekk og så snakker jeg med Jesus. Men si meg, du som er prest, er det lov å gjøre sånn? Eller tror du Gud blir sint på meg fordi jeg ikke ber slik som man skal?"

Presten satt stille en stund, rørt av den gamle mannens oppriktighet og ærlige lengsel etter å snakke med Gud. "Min venn," sa han så, "du har ingenting å uroe deg for. Jeg er sikker på at Gud setter stor pris på dine bønner, og jeg er helt sikker på at Jesus er hos deg når du snakker til ham."Det var lett å se hvordan en stein falt fra den gamle mannens hjerte da han hørte prestens ord. De to mennene snakket sammen en stund til, før presten var nødt til å gå videre.

Et par uker senere fikk presten enda en telefonsamtale fra detteren. "Jeg ville bare fortelle at pappa er gårr bort," sa hun. "Da må jeg få kondolere,"sa presten. "Det var virleig leit å høre. Når skjedde det?" "I går ettermiddag. Vi pratet en stund på formiddagen, akkurat som vi pleier. Etterpå gikk jeg ut for å gjøre noen ærender, og da jeg kom tilbake, hadde pappa sovnet inn. Hele ansiktet hans strålte av en stor fred. Men vet du, det var så rart...rett før pappa døde, hadde han reist seg halvveis opp i sengen og lagt hodet på den stolen han alltid hadde stående ved siden av sengen."

Kristina


 


9 kommentarer:

 1. Tusen takk for et nydelig innlegg min venn. Jeg sitter her med tårer i øynene - det var en nydelig historie på slutten her...den traff virkelig. Så vakkert <3 Takk, Kristina for at du delte dette. Boken inneholder tydelig mye vakkert - jeg har ikke hørt om den en gang, men NÅ har jeg det - og jeg skal innrømme at jeg fikk stor lyst til å lese den.
  Takk for skjønne ord hos meg - jeg håper du har det bra, finingen - sender deg en god klem og ønkser deg en skjønn og velsignet uke videre.KLEM <3

  SvarSlett
 2. Nydelig historie, den forteller mye... Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. En flott fortelling Diktet var også kjempefint.
  Ei virkelig herlig bok. Den må jeg nok ha tak i
  Takk for at du delte dette med oss.
  Ønsker deg ei fortsatt riktig god uke :)

  SvarSlett
 4. Så nydelig fortelling,den boka virker veldig flott å lese,tusen takk for at du delte dette og tipsa om den fine boka:)
  Ønsker deg ein fine dag i sola!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 5. Ikke fritt for at det rant noen tårer nå, lettrørt som jeg er for tiden.. Det var en nydelig historie, og også sitatene over.
  Tusen takk for at du delte dette, Kristina!
  Og takk for alle gode ord i forbindelse med fødselen - du er nydelig du!

  Vi tastes igjen snart.. :)

  God klem

  SvarSlett
 6. Ville berre seie at det er veldig kjekt med ein blogg som også har bra innhald i tillegg til fine bilder! Har fylgt med på bloggen din ei stund, og no har eg akkurat laga meg ein blogg sjølv. Foreløpig har det gått mest i bilete, men kanskje vil eg og dele nokon gode ord etterkvart :-)

  SvarSlett
 7. Nydelig fortelling. Alltid så mye fint å lese her hos deg. Og så er det noe jeg har tenkt på å si deg lenge: takk for det fine du skrev hos meg da jeg skrev at lille jenta vår var kommet til verden. Det var så fine ord som traff meg sånn. Tror du formidlet nor Gud ville du skulle si meg. Jeg er så takknemlig.

  SvarSlett
 8. Så nydelig at du er så open om trua di :-) Skjeldan å finne slike bloggar. Her har eg lyst å koma att så eg legg meg til som følgar. Velkommen inn til min blogg også hvis du har lyst: marianneleonora.blogspot.no

  klem fra Åsne

  SvarSlett
 9. Nydeleg! Den boka trur eg at eg må finne :)
  Snubla over bloggen din i dag,det er eg glad for! Så godt å lese ein blogg der Sjefen der oppe er ein del av innhaldet :)

  Ha ein nydeleg vår!

  Klem frå Linda

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen ein kommentar hos meg! Det blir eg veldig glad for. Du kan kommentere sjølv om du ikkje har ein google-konto ved å hake av på "anonym" under.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...