søndag 23. desember 2012

God jul!


"For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømmet er på hans skulder, og Hans navn skal kalles Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste."
Jesaja 9,6 Eg vil få ynskja deg som er innom bloggen min ei fredeleg og god jul. Viser samstundes nokre bilder frå fredagens juletrepynting. Når golvet er vaska og treet er pynta, ja då senker julefreden seg. Det er verkeleg koseleg med jul og alt som høyrer med til denne fine høgtida.

Viktigast av alt er å hugse på kvifor me feirer jul. At Gud vart menneske og kom til jord som eit lite barn er jo heilt fantastisk. Født i ein ussel stall for å bli verdens Frelsar. I sangen ei krybbe var vuggen står det så fint:

"Fra krybba til korset gikk veien for deg, slik åpnet du porten til Himlen for meg"
Med alle gode ynskjer for jule- og nyttårshelga frå oss her nord i bygdo.


Klemonsdag 5. desember 2012

K N E K K E B R Ø D

Eg veit eg er litt treig, men no har eg og hengt meg på knekkebrød-bølga. Tredje ladninga på kort tid, så eg kan vel sei meg litt hekta.

Ikkje akkurat noko tradisjonell julebakst :) Men jammen godt å ha noko sunt og fornuftig å tygge på i desse juletider. For nok av kaker og sukker blir det likevel.I dag startar me julebaksten, og tradisjonen tru er det KAKEMENN som blir den fyrste sorten her i huset.

Takk for alle skjønne kommentarar. Det gledar meg.

Ønsker alle ein fin 5.desember.


Klem fra Kristina

tirsdag 4. desember 2012

Eit lite "hallo" her i frå

Ein travel haust er over og vinteren og førjulstida er i full gong. Koseleg tid. Massevis av stemning, leik og glede. Men også stress og kav, alt etter kor flink ein er til å prioritere.Bloggen er blitt nedprioritert i takt med at eg har byrja å jobbe meir som sjukepleiar. No jobbar eg 75 % tredelt, og med tre barn i tillegg, er eg selektiv med kva eg bruker tida mi på. Det har vore godt med ein bloggepause. Både frå å skrive sjølv og å lese andre bloggar. Det er klart ein blir påverka av å lese det andre formidlar, så derfor er det godt med ein "faste" iblant. Fokus bort frå det materielle, tilbake til dei verdiane som betyr mest for meg. Redusere overforbruk, tenke meir miljøvenleg. Utfordrande, men noko eg kjenner gjer meg meir tilfreds.
Når ein går mykje heime er det fort gjort å bli for opptatt av korleis ein har det rundt seg. Me har SÅ mykje å vere takknemleg for. Berre så synd me ofte er blinde for det...Jaja, litt bilder frå heimen blir det frå meg her i dag likevel:) Me har vore ute i skogen og henta inn juletre. Berre slike mini-grantre altså. Det store skal eg vente leeenge med. For i år får advent vere advent hos oss.Søte små tre som skaper stemning i stova. Koseleg, enkelt og ikkje minst, gratis!Eit lite glimt av stova, som er prega av leik/-er. Noko den i stor grad er før etter kl.åtte om kvelden. Heilt fint synest eg :)Eg må berre me om orsaking til alle de som forgjeves har kikka innom bloggen min siste halvanna månaden. Takk for at de har tolmod med meg.

Adventsklem frå Kristina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...