mandag 18. juli 2011

Gode sommardagar og bileter frå kjøkkenstova

Her nyter me sommaren Ja det er verkeleg heilt sant, me kosar oss,  sjølv om sommarsola har vore beskjeden så langt Eg har berre innsett det meir og meir den siste tida kor ufatteleg heldige me er Gjennom jobben min møter eg mennesker som går igjennom sin siste sommar..., som kjempar med å få i seg eit glas vatn..., som er avhenging av ein O2 kolbe for å kunne bevege seg fritt....Det å kunne stå opp om morgonen og ta fatt på dagen med blanke ark som ein kan fargeleggje akkurat slik ein sjølv vil,  det er ei stor gåve. Det å vere frisk nok til å finne på kjekke ting med ungane og kose seg saman med dei er ikkje noko eg skulle tatt for gitt.

Me har så lett for å henge oss opp i bagatellar i livet, som fort kan forsure både denne dagen og dagane som kjem. Kva gjer det vel om den stolen eigentleg hadde vore finare i ein anna farge? Kvifor tenkje så mykje på at terrassegolvet skulle vore grått istadenfor brunt?
 Når prøvingar møter på oss i livet blir dette klart for oss. Då bleiknar desse ubetydelege detaljane i tilveret og me får eit heilt anna perspektiv på ting.Livet kan vere hardt iblant. Alle møter me på vanskelege ting. Avogtil kan det vere heilt nødvendig for oss å gå igjennom slike prøvingar. "Det er i motbakke det går oppover", er det eit ordtak som heiter. Dersom me møter livets utfordringar med denne innstillinga trur eg at me kan koma styrka ut av vanskelege situasjonar og faktisk sjå at det førte til noko godt!

Terrassen blir også eit "rom" i forlengelse av kjøkkenet på sommarstid. Døra står open så sant vèret tillet det og det er alltid eit par sko (les: ein haug) på matta.
Viser bileter frå kjøkkenstova i dag(skulle gjerne vist masse bileter av ungane mine istaden, men eg er ikkje sikker på om det er så lurt...) Då me bygde nytt kjøkken for to år sidan valde me å ha ei lita stove tilknytta kjøkkenet. Det er me igrunn veldig nøgde med. Kjøkkenet virkar større og opnare med denne løysinga. Her har me møblar me ikkje er redde for at ungane skal søle på, slik som den gamle blå stolen eg kjøpte då eg var 16.

Søte små blomar plukka av ei nydeleg barnehand gjorde eit morshjarta ømt
Håpar du òg klarar å nyte kvar ein dag av sommaren, enten du er ferdig med ferien din eller akkurat begynt på den.
Kvar dag har alltid noko godt å by på, det er berre nokon dagar ein må leite litt ekstra for å finne det :)

Klem frå Kristina


6 kommentarer:

 1. Flotte bilder og viktige ord. :)
  Livet kan endres brått,
  så det er viktig å sette pris på det man har. :)
  Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
 2. Flott innlegg Kristina. :) Ta vare på deg sjølv og dine kjære. Fortsatt god sommar. :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for vakre ord og vakre bilder! Det er så sant at vi må nyte livet og dagene og ikke la det vanskelige styre humøret vårt! Jeg har selv møtt mange utfordringer og slitt mye med depresjoner i mitt liv, men har blitt mye flinkere til å se på livet med andre øyne og jeg tror dedt er en mening med alt, selv om vi ikke ser det før senere!
  Nyt dagen videre!

  Klem fra Hanne:)

  SvarSlett
 4. takk for viktige ord

  SvarSlett
 5. Så flott kjøkkenstue!!
  Ja enig i at man må være takknemlig for gode stunder med de man har kjær. Nyter også livet og ferien for tiden og er mer enn takknemlig for det jeg har og de flotte menneskene jeg har rundt meg.

  God sommer.
  Klem Monica S.

  SvarSlett
 6. Hei Kristina:)eg prøve meg på ein blogg eg og,rekna med eg lære etter kvart,du har ein kjempefin blogg og masse gode tips og ideer.
  Klem fra Lillian

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen ein kommentar hos meg! Det blir eg veldig glad for. Du kan kommentere sjølv om du ikkje har ein google-konto ved å hake av på "anonym" under.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...